Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marlena K.... Tomasz Y (5108 niezalogowanych)
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Nie chce Cię denerwować niepotrzebnie przed porodem, dlatego nie będę się tu rozpisywał. Chodzi mi tylko głównie o nacięcie, którego tu nie wykonują. Jeśli to twój kolejny poród to nie masz sie czym martwić, jeśli pierwszy to poproś (żądaj)o nacięcie.
Pozdrawim !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kasienia)
Wiking
a dlaczego mam zadac? o naciecie? jaki jest tego powod?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Bo jak Cię nie natną to możesz pęknąć do odbytu, a to się wiąże z wielomiesięczną terapią, w skrajnych przypadkach może nawet terapia nie pomóc!!! Cały ten system norweski jest chory pod tym względem!!! Gdy się zapytaliśmy dlaczego nie nacinają powiedzieli że kiedyś to był standard ale teraz tego nie praktykują. Co prawda położna ma obowiązek kontrolować i ewentualnie naciąć, ale widocznie z ich bezstresowym podejściem olewają to z góry na dół!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mnie w Polsce nacięto i co? I nie mogłam do siebie dojść, rana źle się goiła, wszystko puchło. W Norwegii, gdzie rodziłam dwa razy, nie nacinano mnie, pękłam dwukrotnie i rana wygoiła się w ciągu kilku dni, wszystko poszło świetnie. Podobno rany pęknięte goją się lepiej od ciętych i u mnie się to w 100% sprawdziło. Nie trzeba więc panikować. A pęknięcia tak duże do samego odbytu zdarzają się bardzo rzadko na szczęście.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ja w 100% popieram game28!!!w polsce tak mnie naciela polozna i pozniej zszyla ze wszystko,dokladnie wszystko mi sie ''porozlatywalo''.rana sie otworzyla,wdala sie infekcja i musialam strasznie dlugo odchorowywac to wszystko-a dlaczego?bo w polsce jest tak-''no przyj,szybko,szybko..i rzeczywiscie moj porod trwal 10 min.ale co z tego?-ja tam jestem za tym zeby jednak bez potrzeby nie nacinali,bo w polsce stalo sie to regula.-zla regula...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
a i kasienia nie przejmuj sie nic bo porod to nie masarnia i jestem przekonana o tym ze wszyscy napewno beda bardzo dobrze cie traktowac!!!sama tez sobie tego zycze zreszta bo tez jestem w ciazy-06.08 mam termin i jakos wogole,absolutnie sie nie boje!!!lepiej nie czytac takich negatywnych,zastraszajacych komentarzy bo mozna sobie niepotrzebnie stracha narobic.powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Ja też w PL byłam nacinana i nie było tak żle,położna wszystko kontrolowała,musiałam być nacięta bo synuś nie chciał wyjść.Wszystko zakończyło się dobrze ale miałam krwiaka.W NO też wszystko kontrolowali ale zawsze drugi poród idzie lepiej,u mnie w sęsie pęknięcia bo po za tym to było ciężej troszke.Nie ma co się stresować a jak przyjdzie Wam rodzić to będziecie myśleć tylko o dziecku,żeby było zdrowe i jak najszybciej je przytulić.Życze powodzenia i bezstesów bo to naprawdę żle wpływa na dziecko,bardzo żle.Wiem coś o tym
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Nie będe się rozpisywał. Niedouczone lub niedoinformowane niech sobie łykną trochę położnictwa i później robią wpisy.Kolejny raz pozdrawiam wszystkie w stanie błogosławionym i życzę szczęśliwego rozwiązania
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kasienia)
Wiking
bez pbrazy kamil niechce cie niczym urazic ale ciekawi mnie z kad ty masz takie informacje poloznikiem jestes w no? pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
No co Ty Bym wtedy sam odebrał poród
Jestem tylko dyplomowanym ratownikiem medycznym, skończyłem szkołę w polsce i też sie im dałem nabrać Chciałem tylko ostrzec, albo żebyśmy się wspólnie zastanowili nad tym szpitalem. Wiele osób narzeka na ten szpital, ale widocznie oni nie odwiedzają forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok